Модернизацията и рехабилитацията на ПАВЕЦ Чаира,  изграждането на 7-и блок

...
Модернизацията и рехабилитацията на ПАВЕЦ Чаира,  изграждането на 7-и блок
Коментари Харесай

МС одобри държавна гаранция от 80 млн. лева за ремонта на ПАВЕЦ Чаира

Модернизацията и рехабилитацията на ПАВЕЦ " Чаира ",  построяването на 7-и блок в АЕЦ " Козлодуй " и модернизацията на преносимия състав на БДЖ са плановете, за които държавното управление ще издаде държавни гаранции в плана на Закон за държавния бюджет за идната година. 

За ПАВЕЦ " Чаира " държавната гаранция ще е 80 милиона лв.. За новата нуклеарна мощ в Козлодуй, гаранцията ще е левовата равноценност на над 1,5 милиарда евро. Проектирането, лицензирането, построяването и въвеждането в употреба на новия нуклеарен блок с конфигурирана електрическа мощ 1200 MW,  ще се осъществя от учредената за тази цел планова компания " АЕЦ Козлодуй - Нови мощности ".

За осъществяването на план " Придобиване на преносим железопътен състав " е утвърдена опцията за издаване на държавна гаранция в държавния бюджет в размер до левовата равноценност на 300 милиона евро.

На днешното си съвещание държавното управление одобри и решението, взето на провелото се по-рано през днешния ден изключително съвещание на Съвета по сигурността към кабинета. То бе по отношение на рисковете при предварително преустановяване на дерогацията, за импорт и преработка  на нефт и петролни артикули от съветски генезис от рафинерията " Лукойл Нефтохим Бургас ". Решението ще бъде показано на Народното събрание за сведение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР